Om oss - Sunndal Skisession

 

Sunndal Ski Session er en toppturfestival med base på Sunndalsøra. Sunndal Ski Session ble arrangert for første gang i 2010. Det hele startet som et samarbeid mellom Contrast Adventure og Farout. Bagrunnen for festivalen var å gi Sunndalsfjella økt oppmerksomhet. Dronninga og Fløtåtind er to fjell som mange har hørt om, men Sunndalsfjella har så mye mer å by på – toppturer i verdensklasse!

Nå er det Contrast Adventure som står som ansvarlig arrangør, sammen med Fjellsentralen som turansvarlig. Sunndal Ski Session har et sterkt turfokus, noe festivalen bærer preg av. Her er det med folk i alle aldre fra 15-74 år, og det legges opp til turer for alle nivå. Selv om den korteste turen i disse fjellområdene byr fort på en 1000 høydemeter.

Toppturfestivalen har også et sterkt fokus på trygg ferdsel i fjellet. Dette er et av hovedformålene med festivalen. Sertifiserte og erfarne guider, fokus på nyttige foredrag som gir økt kompetanse; alt med mål om at deltakerne skal bli enda flinkere til å planlegge og gjennomføre trygge turer på egenhånd.
PS: angående uttalelsen av arrangementet: Ideen om Sunndal Ski Session kom under en sein middag på en turoperatør messe i Lofoten, hvor Anne Stine (Contrast Adventure) & Eirik (Farout) hadde pratet engelsk de siste døgnene. Navnet Sunndal Ski Session har derfor en engelsk tilnærming.
Image